Български
 English
Комплекс "Слънчев дом"
 Многофамилна жилищна сграда „Илстрой 
 Многофамилна жилищна сграда „Лада” 
 Многофамилна жилищна сграда „Хера” 
 Многофамилна жилищна сграда „Зара” 
 Жилищна сграда „Тангра” 
 Детска градина 

Комплекс "Слънчев дом"

Период: 2007 г. - 2010 г.
РЗП: 43795 m2

През 2007 година собствениците на фирмата предприеха най – мащабния проект от този тип във Велико Търново, а именно Комплекс „Слънчев дом”. Комплексът е затворен тип. Разположен на територия от 15 дка с изцяло изградена и финансирана от "Илстрой" ООД инфраструктура - пътища, тротоари, ВиК мрежа и кабелни канали за електро и телекомуникации.

Характерното за него е изграждането на функционални жилища, придружени с гаражи – подземни и надземни, множество зони за паркиране, зони за отдих – с много озеленяване и умело подбрана ландшафтна организация на цветя, храсти и дървета, зони за забавление – заведения и магазини.

Изграждането на комплекса се извърши за 28 месеца със средо-списъчен състав от 136 души, с което е достигната производителност от 1,2 ап./год.

Основното застрояване в комплекса са петте жилищни тела в които се помещават 370 апартамента с квадратура от 26, 00 до 136,00 кв.м., 33 магазина с квадратура от 40 до 120 кв.м., 7 ателиета с кадратура от 32,00 кв.м. и други.

Първата копка на комплекса бе поставена в края на 2007 година с основите на Многофамилна жилищна сграда „Лада” с РЗП 3 135 кв.м. Тя е с 35 апартамента, аптека и 2 магазина.
Проекта е дело на арх. Юрий Любомирски

Многофамилна жилищна сграда „Хера” с РЗП 6 500 кв.м. В двата жилищни входа са разположени 58 апартамента и 3 магазина и бар. Към нея като допълващо застрояване на площ 650 кв.м. са изградени книжарница, складове и магазин.
Проекта е дело на арх. Матей Савов

Жилищна сграда „Тангра” е с РЗП 2 080 кв.м. състои се от 33 апартамента, магазин и интернет зала.
Проекта е дело на арх. Юрий Любомирски

Многофамилна жилищна сграда „Зара” е с РЗП 9 600 кв.м. В трите жилищни входа са разположени 98 апартамента, занималня за деца от първи до пети клас, ателие, офис и 5 магазина.
Проекта е дело на арх. Юрий Любомирски

Многофамилна жилищна сграда „Илстрой” е с РЗП 17 480 кв. м. Състои се от 5 входа със 174 апартамента, един от които е с 36 апартамента, които се отдават под наем, пералня, фризьорски салон, био магазин, кабинети за неконвекционална медицина, 6 ателиета, бърза закуска, снек бар, офис, 12 магазина и бирария.
Проекта е дело на арх. Матей Савов

Във вътрешността на комплекса са изградени две двойки еднофамилни къщи с РЗП от 268,00 до 335,00 кв.м., сграда със сладкарница и офиси, подземен гараж с 39 гаражни клетки с квадратура от 18,45 кв.м. и 18,90 кв.м. и детска градина с площ 811,00 кв.м. и площадка с детски съоръжения към нея с площ 856,00 кв.м..

Детската градина е с капацитет 75 деца – 3 групи по 20 деца и 1 група за 15 деца. За всяка група са предвидени спално помещение, занималня, гардеробно, офис за разпределение на храна, умивалня за деца и санитарен възел. Предвидени са всички необходими помещения за персонала – кабинет за директор, здравен кабинет, методичен кабинет, стая за персонала със гардеробно, санитарен възел и стая за почивка, както и необходимите складове - за бельо, за дезинфектанти и др. Към детската градина са предвидени физкултурен салон и площадки с пясъчници, стационарни уреди за игра, люлки и детски съоръжения. Градината е отдадена под наем на Община Велико Търново и функционира като такава от октомври 2011 година.

В южната част на парцела се разполага сграда с РЗП 5 000 кв.м. с подземен паркинг на три нива, офиси, ресторант, сладкарница, детски кът и градински център. Капацитетът на паркинга е за 120 коли, 3 от които за инвалиди. Пропускателния режим в него става през входна рампа с електронни карти. Ресторантът е с квадратура 611,00 кв.м. и капацитет 176 посетители. Той е разположен на последното ниво на сградата. Под него е оформена сладкарница с площ от 315,00 кв.м. със 100 места за посетители и детски кът.

В северозападната част на комплекса фирмата изгради парк на площ от два декара с разнообразна ниска и висока растителност.

Между блоковите пространства са изпълнени с места за паркиране – 130 броя и множество зелени зони с места за отдих и почивка на обитателите и гостите на комплекса.

Към края на 2010 година комплексът е напълно завършен и всички сгради в него са въведени в експлоатация.


Copyright © 2011 ilstroi.com. Всички права запазени. Уеб дизайн DualM studio